tiistai 17. lokakuuta 2017

Maalauksia, kortteja, messuilua

Piiitkästä aikaa päivitystä tänne blogin puolelle. Pientä kiirettä oli korttien maalaamisen kanssa, no oma moka, olisi pitänyt aloittaa vähän aikaisemmin.

Maalasin kaikkiaan 16 korttia ja eiväthän ne hetkessä tule...tässä muutama kuva maalauksista. Näiden alkuperäisten kuvien koko on A4.


Tämän kortin nimeksi tuli "Mattopyykillä". Tätä tehdessä ajattelin, että miten hauskaa "mattopyykillä" voisi olla ;-)
Tämä maalauksen suunnittelin onnittelukortiksi, koska huomasin ettei minulla oikein sellaista ole :-) Mietin kyllä aika pitkään, miten siistä saisi "minunlaisen". Ensin tästä meinasi tulla aika "pliisu", mutta sitten keksin laittaa yhden katin roikkumaan taustalle, sen jälkeen maalaus tuntui omalta :-)Tämä ajoneuvohan on myös Risto Räppääjä elokuvassa "Polkupyörävaras". Pakastaja Elvi ajeli tämmöisellä kääpiöautolla. Tästä tulikin tämmöinen kesäkortti, villit leidit rannalla :-) ja tottakai kissa mukana ;-)Tein myös pääsiäiskortin. Ala-asteella meidän kyläkoulun rehtorilla oli tämmöinen keltainen Wartburg. Ajoneuvo on jäänyt mieleeni ja tuntui, että siitäkin voisi kortin tehdä. Nyt ovat noidat päättäneet pistää luudat katolle ja lähteä Warrella matkaan :-)
Hippipaku pääsi myös joulukortteihin. Sen verran kova vauhti, että nallekin heräsi talviuniltaan.


Traktorit sopivat myös joulupukille ja tässä saa tonttukin kyytiä. Musta kissa ja kettu ova tässäkin kortissa ;-) Tähän joulukorttisarjaan halusin jostain syystä sijoittaa aina kissan ja ketun, kissa seikkailee lisäksi muissa korteissa. Syytä en tiedä, mutta eihän mun tarvitsekaan, maalaan mitä päähän pälkähtää heh, heh...Riisikuppi, mitenkähän monta lempinimeä tälläkin autolla on? Tämä 100 A löytyy myös ensimmäisestä joulukorttisarjasta. Tähän sain sijoitettua myös muutakin tapahtumaa ja kettuja peräti kaksi kappalein.


Rättisitikasta tuli viime joulun aikoihin kyselyjä, joten tämän aiheen valinta oli aika helppo. Miehen idea oli sijoittaa saunomiseen liittyviä juttuja, eli nyt tässä sitten on puolialaston mies...hehehehTaunuksen maalausta mietin pitkään. Ensimmäinen auto, jolla ajelin kortin saatuani oli tämmöinen, mutta vihreä. Ihan kiva auto, mutta öljyä meni ja paljon...Opiskelin silloin ammattikoulussa 30 km päässä kotoa, ja kotiin lähtiessä, piti käydä ostamassa öljyä, että päästiin kotiin....sama toistui usein, joten aika pian auto vaihtui :-) Mutta aika kultaa muistot ja nyt tämmöinen ajopeli olis ihan kiva :-D 

Ralli Mini.
Katselin netistä silmät pyöreänä Timo Mäkisen "Flyinf Finn" ajoa.
Kyseessä oli Ouninpohjan erikoiskoe v. 1967. Minin kone oli kuumentunut ja tästä syystä Mäkinen oli laittanut konepellin raolleen ja sitonut sen kiinni nahkaremmillä. Kiinnitys kuinenkin petti ja konepelti retkahti tuulilasiin. Vauhtia se ei hidastanut, vaikka näkyvyys oli aikalailla nolla. Hän heitteli autoa sivulta toiselle ja pääsi näin kurkkimaan sivuikkunasta tietä.
Kannattaa käydä katsomassa Youtubessa kyseinen pätkä :-)

En tähän korttiin kuitenkaan maalannut konepeltiä ylös, kun ei olis näkynyt sitten koko pukkia :-)
Näin ne ideat välillä tulevat näihin kortteihin ;-)Massikalla aloitin joulukorttisarjan maalaamisen. Silloin oli vielä kesä :-) Pari korttia jäi postaamatta, mutta aikas monta tähän tuli :-)

Korttien painatus sujui hyvin ja täytyy kyllä kehua painotaloa joustavuudesta. Näiden maalaaminen meni aika viimetinkaan ja sain mahdollisuuden toimittaa työt sunnuntaina , jotta työn tekeminen voisi alkaa heti alkavalla viikolla. 

Kortit tuli saada valmiiksi ennen Oulun kädentaitomessuja ja sainkin hakea valmiit kortit reilun viikon kuluttua. Kortit olivat minulla tiistaina ja perjantaina oli auton nokka kohti Oulua :-DTämän leijonan maalasin kesällä ja se löysikin uuden kodin samantien :-)Siksi teinkin uuden jellonan :-) Nämä ovat akryylimaalauksia canvaspohjalle. Suht isoja maalauksia.


Halusin tälle jellonalle tietyn katseen ja tuntuu että sainkin sen vangittua ;-) Samalla mielessä pyöri lauseet: Sinä osaat, sinä pystyt, sinä voit.
Tätä maalatessa oli itsellä vähän sellainen olo, että osaanko oikeasti yhtään mitään. Välillä niitäkin fiiliksiä tulee...Halusin maalata vielä yhden leijonan ja haastoin itseni käyttämään vähän enemmän värejä. Jostain syystä en näissä maalauksissa ole paljon värejä käyttänyt, johtuuko sitten siitä, että maalaan niin paljon näitä värikkäitä kortteja ;-)

Ja niinkuin tuossa aiemmin mainitsin, meni viime viikonloppu Oulussa kädentaito messuilla. Tässä kuva osastostani.Ja tässä minä ihan intopiukeena hetki ennen messujen alkua :-DTästä tais tulla aika pitkä postaus, mutta niin taisi olla taukokin.
Nyt reipastun ja olen ahkerampi tälläkin puolella. 

Instagramista minut löytää myös revontaika nimellä, kuin myös facebookista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti